God Kväll Judith Wolst!

Judith Wolst

Tre korta med Judith Wolst, strateg inom sociala medier, e-handel & digital kommunikation samt ansvarig för den digitala utbildningen Interactive Communication (IC) på Berghs School of Communication

Judith, om du tittar djupt i din spåkula, vad är de starkaste digitala trenderna du skönjer inför 2013?

Tror att 2013 kommer att vara ett spännande år på den digitala arenan! Vi kommer att få se många spännande nya tjänster som utgår ifrån mobilen; “mobile first” likt Instagram som initialt endast var en app för mobilen. Det mobila området har nu nått en sådan mognad på så sätt att “den stora massan” använder smartphones som naturligt redskap i vardagen. Tror även att mycket kommer att hända inom det som kallas “social commerce” – ett begrepp för olika sätt där e-handel och sociala medier möts. Dels så ser vi att sociala funktioner flyttar in på e-handelsplattformarna, men vi ser även att handeln flyttar ut i de sociala kanalerna. Samtidigt används sociala medier allt mer som verktyg för att fatta köpbeslut. Dels via kanaler som Facebook och Twitter, men även via nya shoppingnätverk som växer fram och som hjälper användare att hitta inspiration, nya produkter och möjligheten att rådfråga vänner. MyLoveBasket ett spännande sådant exempel.

Vilka råd skulle du ge till unga kreativa kvinnor och män som brinner för entreprenörskap?

Försöka träffa andra personer med liknande önskan. Jag tror att det är superviktigt att ha personer omkring sig som man kan bolla idéer med och få energi av. Att driva eget kan vara tufft och ensamt emellanåt, och då behöver man stöd.

Du har erfarenhet av att jobba som anställd såväl som att driva eget som du gör i dagsläget med det egna bolaget Indeed – vilken anställningsform föredrar du och varför?

Just nu föredrar jag att vara egen! Då kan jag styra vilken typ av uppdrag jag tar och vilka andra personer jag jobbar i projekt tillsammans med. Idag kombinerar jag att driva eget med att två dagar i veckan jobba som “Program Director” på Berghs, så 100% egenföretagare kan jag inte kalla mej just nu. Som person är jag nog en ganska typisk entreprenör som på något vis trivs med osäkerheten och utmaningen i att ständigt förnya och förbättra – vilket krävs i en digital och ständigt föränderlig värld:)